Nu har vi just ätit en av mina favoritsoppor, alltså top fem, Jamie Olivers tomatsoppa ifrån 15 minute meals (eller Middag på 15 minuter). Vi passade på att titta på premiäravsnittet av New girl vilket vi tänkt göra i tre veckor nu utan att få ett enda tillfälle. Det känns skumt, så upptagna brukar vi aldrig vara att vi inte ens kan klämma in ett TV-avsnitt, men det är väl så att ha hus!
 
Men men, Gabbe fick huvudvärk strax efteråt och sover nu på soffan. Jag hade som plan att pyssla lite med "save the date"-kort och får se om det går att väcka honom om en stund. Tänkte att han skulle få i uppdrag att designa texten för att slippa själva klipp och klistrar-pysslandet. Har dragit hem en massa snygga fonts ifrån www.1001freefonts.comså han har lite att jobba med!
 
Inte för att vi har något datum att spara än. Bokade idag kyrkan till den 12e juli men när jag skulle boka festlokalen så gick det inte den helgen. Trodde hon, hon skulle höra av sig i nästa vecka. Annars får vi se hur det blir, om vi ska hitta annan lokal eller boka om kyrkan till annat datum. Hum hum hum...
 
Här kommer i alla fall receptet på soppan. Eller så som jag brukar göra. Receptet skiljer sig alltså litegrann ifrån receptboken...
 
Ingredienser
 
1 rödlök
1 knippa färsk koriander
4 vitlöksklyftor
1 dl okokt basmatiris
450g inlagd (helst grillad) röd paprika
2 burkar a 400g krossade tomater
En låda körsbärstomater
1 avokado
Ett halvt paket fetaost
Nachochips
En färsk chili
Riven ost
 
Hacka lök och fräs i olja. Tillsätt stjälkarna ifrån koriandern samt vitlök(pressad), krossad tomat, den avrunna inlagda paprikan samt en knapp liter kokande vatten. Koka under lock i 10-15 min. Skär under tiden upp körsbärstomater, avokado och fetaost och lägg tillsammans med koriandern på en bricka eller i skålar. Grilla nachochipsen med riven ost och den finhackade chilin i ugnen tills osten har smält.
 
Jamie Olivers "15 minuters"-tomatsoppa
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej