Usch vad det är tråkigt att vara sjuk! Speciellt sådär när man känner att man inte kan göra någonting åt saken. Ingenting man äter smakar något, varenda muskel i kroppen gör ont och varje andetag kräver energi som man inte har. Jag vet inte hur många gånger jag läst fb-statusar i stil med "lilla jag har blivit sjuk, kurerar mig bland filtarna i soffan med lite honungste och en bra bok"... Det är inte mysigt att vara sjuk, och är det mysigt så är man inte sjuk! Trött jag blir...
 
Jag försöker komma på saker som kan få mig att må tillfälligt bättre. Till exempel om jag skulle unna mig något gott att äta. Vi har både godis, ostbågar, mina favoritkakor, färska hallon och jordgubbar, vindruvor, vattenmelon, glass och jag vet inte allt hemma. Saker som jag normalt skulle tycka var gott men som nu inte alls lockar. Jag sitter och gnager på en Bafucin för halsontet och det får räcka för tillfället.
 
Försöker komma på någon serie som jag vill titta på men de enda jag är sugen på är sådana som jag lovat att se med Gabbe, vi har några The Big Bang Theory, New Girl och The Mentalist att ta ikapp. Det bästa hade varit om jag kunde gå och lägga mig och sova, men jag har redan sovit så mycket under dagen att jag förmodligen ändå inte kommer somna.
 
Shit vilket klagobrev detta blev. För att avsluta med något positivare så slänger jag in en snabbvariant på ett Jamie Oliver-recept som jag fastnatför och som vi åt för ett par veckor sen samt igår när Robertsson var här på middag.
 
Ingredienser
Kycklingfiléer
Sweet chilisås
Sesamfrön
Risnudlar/äggnudlar
Vattenmelon'
Rädisor
Sallad (typ romansallad eller vanlig isbergsallad)
Ev limekoncentrat, soya och sesamolja och färsk koriander
 
Koka nudlarna och stek kyckligfiléerna. Lägg vattenmelonen skuren i bitar, klyftade rädisor och skuren sallad i en stor skål. Skölj nudlarna under kallt vatten så att de svalnar, blanda dem ev med 1 msk vardera av soya, sesamolja och limekoncentrat. Blanda ner nudlarna och korianderblad i salladsskålen. Häll sweet chilisås och sesamfrön i stekpannan med kycklingfilerna, tillräckligt så att de kan kastas runt och glaseras runt om.
 
Jamie Olivers "Oslagbara kyckling"
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej