Jag har alltid haft svårt för all typ av vit fisk. Jag vet inte om det beror på något dåligt matminne från barndomstiden men jag föeställer mig det som vattnigt och smaklöst. Däremot så tycker jag ju att det är bra att äta fisk, det är både nyttigare och mer miljövänligt än kött. Av dessa anledningar försöker jag nu sakta men säkert föra in lite mer vit fisk i vår kost. I förra veckan vågade jag till och med peta ner lite i min favoritfisksoppa (vilket är stort för mig då jag normalt är väldigt försiktig med att experimentera med maträtter som jag redan tycker är fulländade som de är).
 
Hur som helst, idag gav jag mig ut på tunn is när jag skulle göra min första torskbaserade rätt helt själv. Resutlatet blev över förväntan, till och med så att jag kan sträcka mig till att säga att det var riktigt gott! Därför så tänkte jag att jag skulle dela med mig av receptet, eller åtminstone så som vi lagade det. Det blev lagom till tre stora portioner.
 
Ingredienser
400g torskfilé
 
Röra:
2 dl lätt creme fraiche
70g riven parmesanost
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 pressad citron
Torkad basilika
Salt och peppar
 
Råkostsallad:
Ett par morötter
1/2 zuccini
Olja, vinäger, salt och peppar
 
Blanda ihop röran och häll den över torskfiléerna i en ugnsfast form. Ställ i mitten av en 200 grader varm ugn i knappt 15 min (beror mkt på tjockleken på torskfiléerna). Råriv morötter och zuccini och blanda med olja, vinäger, salt och peppar efter behag.
 
Rätten funkade super med vanlig hederlig kokt potatis till. Då vi rev både parmesan (fint) och råkostsalladen (grovt) i matberedare så tog förberedelserna knappt ens tio minuter att göra!
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej